Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα για επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί την Κυριακή 21 Μάη


Ανακοίνωση της Επιτροπής για τη Μακρόνησο
Η Επιτροπή θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και τους φίλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ, για την επίσκεψη απόδοσης φόρου τιμής στους ηρωικούς Μακρονησιώτες αγωνιστές, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το άνοιγμα του στρατοπέδου, το Μάη του 1947.
Οι νεότερες γενιές, οι προοδευτικοί άνθρωποι της πατρίδας μας, τιμούσαν και θαύμαζαν πάντα την κορυφαία στιγμή Αντίστασης στο ελληνικό «Νταχάου», όπως ονομάστηκε το Μακρονήσι. Το μήνυμά τους «Όχι υποταγή, αλλά  Αντίσταση», είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ και αγγίζει τις καρδιές των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων. Γι' αυτό και η συμμετοχή είναι μεγάλη. Για την επίσκεψη στη Μακρόνησο, την Κυριακή 21 Μάη. Πρέπει να ξέρουμε τα εξής:
Η αναχώρηση θα γίνει με πούλμαν από το Μουσείο Αθήνας στις 8.30 π.μ. Η ώρα αναχώρησης θα τηρηθεί αυστηρά, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στην προκαθορισμένη ώρα, που δεν επιδέχεται καθυστερήσεις, στο Λαύριο. Επομένως πρέπει να είμαστε στο Μουσείο ένα τέταρτο πριν την αναχώρηση.
Το πέρασμα από το Λαύριο στη Μακρόνησο θα γίνει στις 10.00 π.μ. (στις 10.00πμ, θα ξεκινήσει το καράβι). Επειδή η συμμετοχή είναι μεγάλη, το πέρασμα από το Λαύριο στη Μακρόνησο δε θα γίνει με μικρά πλοιάρια, όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά με το φεριμπότ «Μαρμάρι», που ναυλώθηκε για τη μεταφορά και την επιστροφή μας, όλων μαζί ταυτόχρονα.
  Θα πρέπει να προνοήσουμε να έχουμε μαζί μας: Νερό, καπέλο ή ομπρέλα, κλειστά παπούτσια εκδρομής κατάλληλα για βάδισμα σε χωματόδρομο.
Οδοιπορικό: Με την άφιξή μας στο μικρό λιμάνι του νησιού που βρίσκεται στην περιοχή του Α' ΕΤΟ, θα κατευθυνθούμε στο μνημείο που υπάρχει για να καταθέσουμε στεφάνι τιμής. Σκοπός μας μετά,  είναι να προχωρήσουμε προς το χώρο του θεάτρου του Α' ΕΤΟ, όπου θα γίνει και μια μικρή «παρουσίαση» των θέσεων των ταγμάτων, πάνω στο ανάγλυφο του εδάφους. Με την επιστροφή μας στο λιμάνι του Λαυρίου, θα κατευθυνθούμε  με πορεία  στο μνημείο της ΜΑΝΑΣ του ΜΑΚΡΟΝΗΣΙΩΤΗ αγωνιστή όπου θα καταθέσουμε λουλούδια.
   Η αναχώρηση από το Μακρονήσι, θα γίνει στις 1.00μμ. Καθυστέρηση από την προκαθορισμένη ώρα θα σημαίνει, για τους αργοπορημένους, παραμονή στο νησί...
  Η αναχώρηση από το ΛΑΥΡΙΟ, με τα πούλμαν, θα γίνει στις 2.30μμ.
  Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθεί αυστηρά το πρόγραμμα, γιατί οι μετακινήσεις θα γίνονται από ανθρώ­πους, (οδηγοί, προσωπικό πλοίου), που εκείνη τη μέρα δουλεύουν και δεν υπάρχει για αυτούς η έννοια της «χαλαρής» εκδρομής. Ας δείξουμε ομαδικό πνεύμα.
Υπενθυμίζουμε:
Για τη μεταφορά στο Λαύριο με λεωφορεία και από κει με πλοίο στη Μακρόνησο, η συμμετοχή είναι 15 ευρώ το άτομο, μαζί με την επιστροφή.
 Συμμετοχή μέχρι 18 Μάη στα τηλέφωνα 6945892700 (Χρήστος Κάτσικας), 6973778161 (Σήφης Σταυρίδης) και 6974438720 (Αγγελική Φατούρου)

πηγή: Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου