Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Διάσπαση του σ.κ. στη Φθιώτιδα και αντιδημοκρατικές πρακτικές, με απειλές και αποκλεισμούς, από το ΠΑΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε άλλο ένα μνημόνιο υπαγορευμένο απο τους ιμπεριαλιστές δανειστές, αλυσοδένοντας τη χώρα σφιχτότερα με τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και τσακίζοντας ακόμη περισσότερο τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.  Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν ένα 4ο μνημόνιο, που υπογράφεται και ψηφίζεται πριν ακόμα λήξει το τρίτο(!), έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ψηφίσει η νυν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εδώ και 7 χρόνια.

Απέναντι σε αυτή τη νέα επίθεση η εργατική τάξη και ο λαός μας καλέστηκαν να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 17 Μάη και τις συγκεντρώσεις στις 18 Μάη. Δυστυχώς η οργάνωση τόσο της απεργίας όσο και η συνολικότερη κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού, προσέκρουσαν στη στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ) στα σωματεία, τις ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα  και στις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που έχει οδηγήσει σε παρατεταμένη αγωνιστική απραξία των συνδικάτων και παραλυσία των μαζικών δημοκρατικών τους διαδικασιών.
Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αφού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κήρυξαν παύση των αγώνων, προκήρυξαν  γενική απεργία μόνο την παραμονή της ψήφισης των νέων μέτρων, χωρίς σχεδιασμό για κλιμάκωση, υπονομεύοντας έτσι την μαζικότητα της. Την κατάσταση αυτή του εργατολαϊκού κινήματος επιτείνει η στάση του ΠΑΜΕ που διασπά τους αγώνες των εργαζομένων και περιορίζει τη δράση του σε παραταξιακού χαρακτήρα κινητοποιήσεις.
Στη Φθιώτιδα αυτή η άσχημη κατάσταση εκδηλώνεται πιο έντονα, ως αποτέλεσμα της διάσπασης που έχει επέλθει στην συνδικαλιστική οργάνωση του νομού, σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, και τη δημιουργία δύο εργατικών κέντρων με κοινή έδρα τη Λαμία, με ευθύνη των συγκεκριμένων παρατάξεων. Διάσπαση που επιτείνει την απομαζικοποίηση των αγώνων και δημιουργεί κάλπικα διλήμματα στους εργαζόμενους, για το ποια συγκέντρωση, σε ποια πλατεία, να επιλέξουν. Μια κατάσταση μοναδική, για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, σε όλη την Ελλάδα.
Σαν να μην έφτανε αυτή κατάσταση, στην απεργιακή κινητοποίηση της πλατείας Πάρκου στις 17 Μάη, στην οποία καλούσε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (ΕΚΛ), γίναμε αποδέκτες αντιδημοκρατικών συμπεριφορών, από στελέχη του ΠΑΜΕ, τα οποία με απειλές για χειροδικία, απαίτησαν την απομάκρυνση των απεργών που πρόσκεινται στο Μ-Λ ΚΚΕ από την πλατεία, παρουσία μάλιστα και συνδικαλιστικών στελεχών της ΑΔΕΔΥ στο νομό καθώς και άλλων απεργών, που έγιναν μάρτυρες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.
Η αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά είχε ξαναγίνει και μετά την πρωτομαγιάτικη απεργία όταν στέλεχος του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του ΕΚΛ, πήγε την επαύριο της Πρωτομαγιάς στο χώρο εργασίας (!) μέλους του Μ-Λ ΚΚΕ στη Φθιώτιδα, για να το απειλήσει, (χαρακτηρίζοντας το και «ασφαλίτη και ψεύτη»!), «να μην ξαναπατήσει» στην πλατεία Πάρκου (γιατί κινδυνεύει!), επειδή την θεωρεί αποκλειστικό χώρο του ΠΑΜΕ (δείγμα του πως αντιλαμβάνεται το ΠΑΜΕ τις έννοιες του συνδικάτου και του εργατικού συλλαλητηρίου). Αιτία αυτών των επαναλαμβανόμενων προκλήσεων είναι προφανώς  το γεγονός ότι το Μ-Λ ΚΚΕ προπαγανδίζει την ενότητα της  συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων  στον νομό, δηλαδή την ανάγκη ύπαρξης ενός εργατικού κέντρου, καταλογίζοντας συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες στο ΠΑΜΕ αλλά και στις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις, για την οργανωτική διάσπαση που έχει φέρει η δημιουργία δύο εργατικών κέντρων. 
Θεωρούμε ότι αυτές οι απαράδεκτες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές της απαγόρευσης διακίνησης ανακοινώσεων με διαφορετική άποψη που φτάνουν μέχρι και σε  προπηλακισμούς  σε βάρος  απεργών εργαζομένων, δεν χωράνε στα πλαίσια του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, είναι ξένες προς τις ιστορικές παραδόσεις και τις αξίες της αριστεράς και χρειάζεται να αποδοκιμασθούν και  να απομονωθούν από την εργατική τάξη και το λαό της το Φθιώτιδας.
Καλούμε τους εργαζόμενους στο νομό να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να παλέψουν για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες και τις διασπαστικές λογικές.
Να δραστηριοποιηθούν για να υπάρξει ένα Εργατικό Κέντρο στη Φθιώτιδα.

Μ-Λ ΚΚΕ
Κ.Ο. Φθιώτιδας
                                                                                                                                            19 - 05 -2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου