Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση της Πορείας για τη δίωξη της Ηριάννας Β.Λ.

Η Πορεία καταγγέλλει την καταδίκη της υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Ηριάννας Β.Λ. σε 13 χρόνια φυλάκιση. Η Ηριάννα Β.Λ. βρέθηκε στο στόχαστρο του αστυνομικού και δικαστικού κατεστημένου με αφορμή τη σχέση της με τον προηγουμένως διωκόμενο και πλέον αθωωμένο σύντροφο της. Η δίωξη αυτή, εν απουσία μαρτύρων, στηρίχθηκε αποκλειστικά σε ένα υποτιθέμενο δείγμα DNA το οποίο εμφάνισε μερική ταύτιση με το DNA της Ηριάννας, ταύτιση που όπως αποφαίνονται μια σειρά επιστήμονες δεν επαρκεί ως αποδεικτικό στοιχείο. Όταν το συγκεκριμένο δείγμα ζητήθηκε από την υπεράσπιση για επανεξέταση, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δήλωσε ελαφρά τη καρδία πως τους... τελείωσε!
Η καταδίκη αυτή, που έγινε με ένα πλήρως διάτρητο κατηγορητήριο και με μηδαμινά έως ελάχιστα στοιχεία αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να περάσει τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα χωρίς λαϊκές αντιδράσεις, χρησιμοποιεί την καταστολή και τη κρατική τρομοκρατία απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιχείρηση καταδίκης της Ηριάννας, με σκοπό να σταλεί ένα ευρύτερο μήνυμα στη νεολαία και τον λαό που αγωνίζονται. Καταδικάζουμε την άδικη δίωξη της Ηριάννας Β.Λ. και απαιτούμε την άμεση αποφυλάκισή της!
 πηγή:  Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου