Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Απολύσεις ανακοίνωσε η «Μόρνος», με κινητοποίηση απαντούν οι εργαζόμενοι

Έξι απολύσεις ανακοίνωσε η εταιρεία «Μόρνος». Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας νομού Βοιωτίας  «ο Σπάρτακος» την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι η «ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ» γνωστοποίησε στο Επιχειρησιακό Σωματείο ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 6 εργαζομένων, 3 λιθογράφων, ενός σχεδιαστή, ενός συντηρητή και ενός χειριστή ΜΕ.
Το Σωματείο σημειώνει επίσης:
«Η "ΜΟΡΝΟΣ" επικαλέστηκε "μείωση κόστους". Πρόκειται για στοχευμένες απολύσεις, δεδομένου ότι οι συνάδελφοι εργάζονται αρκετά χρόνια στην Εταιρεία και αμείβονται με την επιχειρησιακή ΣΣΕ. Θυμίζουμε ότι σε συνάντηση που είχε ζητήσει το Επιχειρησιακό Σωματείο στις αρχές του Σεπτέμβρη από τη μια η εργοδοσία διέψευσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί απολύσεων -από την ίδια- και από την άλλη διακήρυξε ότι στρατηγική της στόχευση είναι "η βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στους ανταγωνιστές της".
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της "ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ" και τις πρακτικές της σε βάρος των εργαζομένων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των γενικότερων επιχειρηματικών της σχεδιασμών που στοχεύουν στην άνοδο του βαθμού της εκμετάλλευσης, με πιο φτηνούς εργαζόμενους, με λιγότερα δικαιώματα. Και συνεπώς οι κατακτήσεις των εργαζομένων και η επιχειρησιακή ΣΣΕ θα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο. Αυτό πραγματικά σημαίνει για την εργοδοσία ο όρος "βελτίωση της ανταγωνιστικότητας".
Άμεση ήταν η απάντηση του Επιχειρησιακού Σωματείου και όλων των συναδέλφων στην αναγγελία των απολύσεων, όπου σταμάτησε η παραγωγή με την πραγματοποίηση 2ωρων στάσεων εργασίας σε όλες τις βάρδιες οι οποίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη, όπου σε Γενική Συνέλευση θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω.
Απαιτούμε από τη "ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ" να ανακαλέσει τις απολύσεις και από το ΣΕΠΕ Θήβας και το υπουργείο Εργασίας να πάρουν θέση μπροστά σε αυτές τις αντεργατικές μεθοδεύσεις. Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων και θα είμαστε δίπλα τους».
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου