Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Οι Θέσεις της ΚΕ για το 6ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ


Με προσήλωση στους επαναστατικούς σκοπούς και εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαϊκού αγώνα
Στο προηγούμενο φύλλο του "Λαϊκού Δρόμου" δημοσιεύθηκαν οι Θέσεις της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ για το Πρώτο θέμα του 6ου Συνεδρίου : "Για την πενηντάχρονη αγωνιστική πορεία του μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας. Ορισμένα βασικά συμπεράσματα" (εδώ).
Στο σημερινό φύλλο του "Λαϊκού Δρόμου", δημοσιεύονται οι Θέσεις για το Δεύτερο θέμα: "Η διεθνής και εσωτερική πολιτική κατάσταση. Ο απολογισμός δράσης από το 5ο Συνέδριο (Μάρτης 2013) μέχρι σήμερα. Τα πολιτικά και οργανωτικά καθήκοντα του κόμματος στη νέα περίοδο"
Πέντε χρόνια από την πραγματοποίηση του 5ου Συνεδρίου και δύο χρόνια από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του 2016, το κόμμα μας, διανύοντας μαζί με το λαό μια από τις πιο δύσκολες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών, προχωρεί στη σύγ­κληση του 6ου Συνεδρίου, φιλοδοξώντας να πραγματοποιήσει ένα κομματικό σώμα που θα το βγάλει δυναμωμένο και ενισχυμένο, πιο ώριμο, δίνοντας συνολική ώθηση στη δουλειά μας για να συμβάλλουμε από καλύτερες θέσεις στον μεγάλο και δύσκολο αγώνα του λαού μας, στην ανάπτυξη της εργατικής, λαϊκής αντιιμπεριαλιστικής πάλης, στην ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος.
Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ, δίνοντας τώρα στη δημοσιότητα όλες τις Θέσεις για το 6ο Συνέδριο, καλεί τα μέλη του Κόμματος και της Νεολαίας να μελετήσουν συστηματικά, να συζητήσουν στις οργανώσεις και να συμβάλουν δημιουργικά με την ενεργητική συμμετοχή, τις γνώμες και απόψεις τους, την κριτική, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στην τελική επεξεργασία και στον εμπλουτισμό των Θέσεων. Να διαδώσουν και να προπαγανδίσουν δραστήρια τις Θέσεις ανάμεσα στους αγωνιστές της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος, ευρύτερα ανάμεσα στους εργαζόμενους και τις λαϊκές αγωνιστικές δυνάμεις. Ιδιαίτερα ανάμεσα σε όλους τους συναγωνιστές και οπαδούς του κινήματός μας, που πρέπει να επιδιωχθεί να συμμετάσχουν και να δώσουν τη δική τους συμβολή στην κοινή μας υπόθεση.
Στόχος του M-Λ KKE, βαδίζοντας προς το 6ο Συνέδριο, είναι να αναπτύξει μια πλατιά συζήτηση με συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις στην Αθήνα και στην επαρχία πάνω στα βασικά πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα που απασχολούν το λαϊκό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα, να διαδώσει και να εμπλουτίσει τις θέσεις του μέσα από ένα ζωντανό, ουσιαστικό διάλογο, δυναμώνοντας τους ιδεολογικοπολιτικούς δεσμούς και τις σχέσεις του με κάθε αγωνιστή του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος, με κάθε λαϊκό αγωνιστή που βαδίσαμε μαζί στους αγώνες.
Ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε αναλυτικά τις Θέσεις της ΚΕ για το 6ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ

1 σχόλιο: